Családi
pincénk története három generációval korábbra nyúlik vissza, amikor is az apai dédnagyszülők, József és Teréz Badacsonyban egy kicsi, mindössze 1000 öl nagyságú területen szőlőt kezdtek művelni.
Lányuk Irma és férje József később bővítették a családi birtokot további ültetvények vásárlásával. Ők telepítették be olaszrizling fajtával a badacsonyőrsi szőlőt, mely a mai napig birtokközpontként szolgál. Irma mami és József papi minden szabadidejüket a szőlőművelésnek szentelték. Boraikat nem csak a család és a baráti kör élvezte, de miseborként is szolgált a templomban.
Nyaranta az öt unoka is a szőlőben segédkezett (bár néhányan közülük szívesebben mentek volna a strandra ehelyett). A szőlőművelés és a borászat szeretete végül a legidősebb unokára, Krisztiánra ragadt át, aki később szakmájaként is ezt választotta és a birtokot tovább bővítette. A dédnagyszülők és a nagyszülők sajnos már nem élnek, de a szőlőt a mai napig is az ő tanításukat, iránymutatásukat szem előtt tartva gondozzuk...
Ma a szőlészeti és borászati munkákat elsősorban Krisztián végzi, de a feladatokból a család minden tagja kiveszi a részét, még Pamut kutya is, aki lelkesen futkos a szőlősorokban a traktor mellett.
Családunk közel 4 hektár területen gazdálkodik, melyen, Irsai Olivér, Muscat Ottonel, Szürkebarát, Olaszrizling, Rajnai Rizling és Kékfrankos fajtákat termesztünk. Kézműves pincénkben a mennyiségi termelés helyett a minőségre helyezzük a hangsúlyt. A kimagasló színvonal elérése érdekében a tőkéken a hajtásokat válogatjuk, zöldszürettel a terméshozamot korlátozzuk és kézi szedéssel szüretelünk.
Tételeinket folyamatos, gondos ellenőrzés mellett oxidatív és reduktív eljárással kizárólag saját termesztésű szőlőkből készítjük. Olyannak, amilyennek mi szeretjük.
Reméljük, Ti is szeretni fogjátok!